Ismertetőjegyek

2007.12.23. 16:22 [Raven]

Az egyesre jellemző, hogy merev, kihúzott testtartásuk, vízszintes, örökké feszült szájuk van, általában nem visel frizurát, haja ápolt, tiszta. Pedantériás, fegyelmezett, szereti a számokat, a mérhető egységeket, jó a memóriája, gyakran bosszankodik, a dühét nem akarja kimutatni és inkább visszafojtott hangon duruzsol, szereti az abszurd humort, önálló és őszinte.

A kettes fő jellemzői, hogy fotogén, lehet emlékezni a szemére, temperamentumos, gyakran hadonászik, érzelmileg tud manipulálni, büszke, ami a szívén, az a száján - érzelmi kitörései vannak, büszke, jó emberismerő, empatikus, közösségszervező - egyedül nem boldogul, megérzi az emberek szükségleteit, sajátjairól viszont "megfeledkezik", céltudatos, szabadelvű, szinte mindenben az érzelmei alapján dönt.

A hármast a következők jellemzik: fizikailag nagyon fiatalos, energikus, szédítő tempóban halad, "beach boy" vagy "barbie baba", keresi a tekintetet, divatosan öltözködik. Kudarckerülő, gyorsan vált és tanul, briliánsan tud szerepmintákat váltani, jól tud eladni, pozitív, sikerorientált, használja a sportnyelvet: "fogadjunk?", jól informált, több vasat tart egyszerre a tűzben, közösségben szeret dolgozni, inspirálja a csapatszellemet.

A négyes ismertető jegyei a következők: nem divatos, hanem egyedi és ízléses ruhát visel, szereti a természetes anyagokat, visszafogottan feltűnő, testtartása jellemző, kicsavarva ül: bal fele fordul, és jobbra figyel. Melankolikus, romantikus, művészlélek, jó a stílusérzéke, nyomasztja a hétköznapiság, elkülönül, elvágyódik, lekicsinylő, ismeri a saját értékeit, nagyon tud valamit, és annak ára van.

Az ötöst ezekről ismerjük fel: rejtőzködő, nehéz felidézni az arcát, érzékeny bőr, szakáll, szemüveg, fényérzékeny, szereti a sötétet. Racionális, vásárlás előtt nagyon alaposan felméri a piacot, rendszerező, valamit gyűjt (pl.: bélyeget), jó megfigyelő, jól tud érvelni, specialista, háttérben marad, nem szereti a bizalmaskodást és a felelősségvállalást, nem szeret vezető lenni, kell neki a saját tér, éjszakai bagoly.

A hatos általában mosolygós, de mosolya gyakran zavar leplezésére szolgál, fürkésző tekintet, behúzott nyak. Kudarckerülő, lojális, kivetít, gyakran közbeszól: "igen, te akkor ezt és ezt gondolod ", materialista, vészhelyzetben aktív és cselekvőképes, okokat, indítékokat keres, kekeckedő, aggodalmas, több szálat mozgat egyszerre, szereti a politikát, morbid humora van, csapatjátékos, a deviancia irritálja, szabálytisztelő.

A hetes charme-os, örök gyerek. Idealista, mindent kipróbál, mindenben felfedez valamit, amit értéknek tekint, pozitív, mindenkit egyenlőnek tart, utópista, felfedező, feltaláló, kozmopolita, hantázó, humorista, nem bír egy helyben ülni, örökké tervezget valamit.

A nyolcas erőteljes, alacsony termet, jól tart szemkontaktust, jellemző rá, ahogy eszik: "eszik, ne háborgasd". Élvezi az életet, provokatív, aki vele van, azt apaként védelmezi, aki ellene, annak jaj, hatalom-orientált, nagy az igazságérzete, szereti a szadista humort, gigantomán, nagy a személyes térigénye, a gyengeség irritálja, rátermett benyomást kelt, önálló.

Végül a kilences ismertetőjegyei ezek: testes, mackós, szereti a kényelmes ruhákat, hogy semmi se szorítsa, meleg hang. Jó hangulatban él, átfogó gondolkodás, néha elbambul, ilyenkor a világ "megszűnik", időzavar, önkábítás, jól turi az egyhangúságot, késleltetett düh, pontatlan, befolyásolható, ragaszkodik saját életritmusához: "ebéd után egy kis pihenő", nem tud dönteni, nehezen mond nemet, törődést igényel, kizárólag a pozitív motivációnak enged, szereti a szabadidőt.


(forrás: epresso.hu)

2 komment

Címkék: összes

A bejegyzés trackback címe:

https://enneagram.blog.hu/api/trackback/id/tr9272888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy Egyes 2008.01.12. 23:59:57

kérlek, tüntesd föl a forrásokat..

Nelli Kovácsné 2013.03.02. 22:06:41

Tesztet hol lehet elérni?
süti beállítások módosítása